Tjek på sagerne: Kan du undgå at betale registreringsafgift? (2022)

//

Registreringsafgiften i Danmark er ikke til at spøge med. Netop denne afgift er udslagsgivende for, at de fleste af os i Danmark ikke har råd til moderne, sikre og miljøvenlige biler.

Men kan du undgå at betale registreringsafgift? Her har vi nogle dårlige nyheder – for med mindre du hører til i nogle få udvalgte grupper, så kan du som privatperson i udgangspunktet ikke slippe for registreringsafgiften.

Læs med her, og se hvem der slipper billigere end andre.

De kongelige skal ikke betale registreringsafgift

Den første kategori af personer i Danmark, som helt slipper for at betale registreringsafgift, er de kongelige. Konkret er det kongen og dronningen, samt deres efterkommere i 1. led, der slipper for at betale denne afgift.

Hvis man ellers er medlem af den royale familie, men hverken er konge eller dronning, eller i 1. led af efterkommere, så skal man stadigvæk betale denne afgift.

Personer med varigt nedsat funktionsevne

Hvis du er en person med varigt nedsat funktionsevne kan du i sjældne tilfælde rå rabat på registreringsafgiften. Dog kan du aldrig helt komme til at slippe for den (ja, vi har i hvert fald ikke hørt om personer, der fik lov at slippe).

Læs mere om hvordan du som person med varigt nedsat funktionsevne kan få rabat på registreringsafgiften på siden her

Veteranbiler får nedsat registreringsafgift

Hvis du køber en veteranbil, der har mere end 35 år på bagen fra 1. registreringsdato, så slipper du for at betale registreringsafgift. Jovist, en veteranbil kan nok ikke køre dig så langt, da disse biler som regel skal repareres en del på. Men måske kan du også få råd til alle disse reparationer, hvis du nu alligevel sparer registreringsafgiften på din veteranbil.

Ambulancer, forsvarets biler og beredskabet slipper for registreringsafgiften

Ja, dette er nok ikke et punkt, der kommer private i Danmark så meget til gode. Alligevel fortjener det også at komme med på denne liste. For hvis du skal have en ambulance, eller du repræsenterer forsvaret eller det danske sikkerhedsberedskab, og skal have nye biler, ja, så kan du i udgangspunktet slippe for at betale registreringsafgift.

Der er dog nogle betingelser, der skal opfyldes i alle disse tilfælde. Du kan læse meget mere om disse ting i Danmarks lovgivning.

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark