Grøn omstilling fylder meget i tankerne hos mange danskere, og det er en tendens, der kun tager til i styrke. Er man virksomhedsejer, kan det være profitabelt at fremhæve over for kunder de steder, hvor man selv søger at være mere bæredygtigt.
Læs videre her og bliv præsenteret for en række tips til, hvad man kan gøre for at få et grønnere ansigt og i længden måske endda spare penge på omstillingen.
Spar på papiret
Et sted at starte er med noget så lavpraktisk som papirarbejdet. Her kan man fokusere på at digitalisere, de steder hvor det er muligt. Det kan tilmed føre en mere gnidningsfri arbejdsproces med sig ikke at skulle rode rundt i stakke af papirer efter relevante dokumenter.
Brand for eksempel din virksomhed på miljøbevidsthed ved at digitalisere bogføring og regnskaber – eksempelvis med hjælp fra Retio. Det kan være besværligt nok at føre bøgerne på den vante måde, men man kan heldigvis søge hjælp udefra hos konsulentbureauer og des lige, som specialiserer sig i netop den slags.
På den måde slipper man både for papiret og papirarbejdet, og har ekstra tid til at fokusere på de mere visionære dele af virksomhedsdriften.
Spis grønnere i kantinen
Er man en større virksomhed med kantine tilknyttet, kan det være værd at se på, hvilken slags mad der bliver serveret, og hvordan den serveres. Man kender det måske fra sit private forbrug: Kød er dyrt. Det ændrer sig ingenlunde, når indkøbet skaleres op til at skulle brødføde en fuld kantine af sultne arbejdere.
Kød er samtidig også en stor klimasynder. Derfor kan man her slå to fluer med et smæk og eksperimentere med at indføre kødfrie dage i kantinen, eller helt skrive kødretterne ud af madplanen. På den måde har man både sparet penge og formindsket sit klimaaftryk.
En anden klimasynder i kantinen er engangsbestik. Udover ofte at være af så ringe kvalitet at man knap kan spise en bid, før plastikkniven knækker, er plastikaffald også et stor problem, når det kommer til jordens biodiversitet.
I stedet kunne man undersøge mulighederne for at skifte engangsservice ud med mere bæredygtige alternativer. Det kunne være godt gammeldags porcelænsservice eller det kunne være engangsprodukter produceret under mere klimavenlige forhold.