Spis og drik klimavenligt – Find gode råd her

//

Mad belaster klimaet og bidrager til den globale opvarmning. Hop med på en grønne omstilling og spis klimavenligt.  Få tips her i artiklen.

Spis mindre kød

Hvis du er vild med at spise kød, skal du vide at især oksekød og lammekød belaster klimaet mest i forhold til udledning af CO2.  Især køernes fordøjelse producerer drivhusgasser, når de bøvser, hvilket belaster vores klima. Samtidig spiser køer så meget foder, at der ville være mad til 7 gange så mange mennesker, hvis vi spiste det samme som koen. Derudover udledes en masse CO2 ved slagtning og produktionen af selve kødet.

Spis hellere kylling eller fisk, hvis du skal spise kød. Selvom det er vanskeligt at sammenligne madproduktionens klimaudledninger, har forsker slået fast, at det er mere klimavenligt at spise kylling eller fisk. Forskning har vist, at du kan spise kylling eller fisk alle ugens dage, før at klimaaftrykket bliver lige som slemt, som hvis du blot spiser et stykke oksekød.

Hvis du virkelig gerne vil spise klimavenligt, skal du droppe kødet og kun spise efter en plantebaseret kost.  En plantebaseret kost dækker over at spise udelukkende produkter fra planter, dvs. hele uforarbejdet planter som nødder, frugt, grønt, kerner, frø og fuldkorn. Læs mere om plantebaseret kost her.

Spis fødevarer produkter fra Danmark

I Danmark importerer vi mange udenlandske fødevare produkter, der kommer til landet med transportmidler, der udleder en masse CO2. Tænk over hvor fødevareren kommer fra i verden, når du handler i supermarkedet. Læs mere om dette i artiklen ”Sådan styrer du uden om fødevarer, der er fløjet til Danmark”  

Drik vand fra hanen

Det er nemt og billigt at købe en flaskevand, men det medfører en større CO2-udledning end en flaske med almindeligt postevand. Stop med at købe flaskevand og husk en flaske med vand fra hanen, hvis du skal på tur.

Undgå madspild

Hver gang der bliver smidt mad ud, er det dårligt for vores klima. Køb kun de madvarer, som du er sikker på, bliver spist inden holdbarhedsdatoen overskrides. Ellers har det blot spildt af ressourcer at have produceret madvarerne. Tal viser, at cirka en tredjedel af den mad, der produceres på verdensplan, går til spilde.

Grøn omstillling

En del af Link Concept

C/O Yellow Bricks ApS, Udbyhøjvej 64
8930 Randers NØ
Danmark