Vedligeholdelse af en barvogn i messing

//

Det er vigtigt at holde din barvogn i messing ren for at bevare dens udseende og forhindre, at den ruster og bliver farvet. Regelmæssig rengøring vil hjælpe med at holde træet, håndtagene og andre overflader friske. Hvis overfladen ikke holdes regelmæssigt aftørret, kan snavs og snavs desuden ophobes med tiden. Det er også nødvendigt at holde det rent for at undgå gulfarvning eller farvning af træet. Rengøring af din barvogn kan gøres i hånden eller med en støvsuger til hjemmet. Hvis du er vedligeholdelsesinteresseret (eller bare har adgang til en), er der et par ting, du bør vide om for at få en effektiv rengøring og vedligeholdelse af din barvogn. Læs videre for at få flere oplysninger om, hvor ofte du bør dybderengøre de forskellige dele af din barvogn i messing, så den ser godt ud i mange år fremover.

Hvor ofte skal du rengøre din barvogn i messing i dybden

Det bedste tidspunkt at rengøre din barvogn i messing i dybden er en gang om måneden. Dette vil hjælpe med at holde den i god stand i mange år fremover. Men der er et par ting, du bør vide om, når du gør rent. For det første er den nemmeste del af din barvogn i messing at vedligeholde træet. Du kan tørre træets overflader af med en fugtig klud eller bruge en gammel tandbørste for at fjerne snavs, snavs og støv, der ophobes med tiden. For det andet skal du være opmærksom på håndtagene på din barvogn i messing. Det er vigtigt, at de forbliver pæne og rene, så de ikke bliver plettede eller gule med tiden. For at undgå pletter er det fint nok at støve håndtagene af og tørre dem af regelmæssigt – men hvis de begynder at se virkelig plettede ud, kan du overveje at bruge noget trærensemiddel på dem og derefter tørre dem af igen med en våd klud.

Før du dybderenser din barvogn i messing

Uanset om du rengør din barvogn i messing for første gang eller for tusinde gang, er det vigtigt at vide, hvilken slags vedligeholdelse der skal udføres, og hvor ofte den skal udføres. Uanset om din barvogn i messing står i dit hjem eller i et kommercielt miljø, skal den vedligeholdes regelmæssigt hver måned. Selv om hyppigheden af dybdegående rengøring afhænger af messingbarvognens forskellige dele, er der her nogle generelle retningslinjer: Træsoverfladerne bør rengøres hver anden uge med vand og sæbe eller et mildt desinfektionsmiddel som f.eks. sprit. Håndtagene bør tørres af efter hver brug med vand og sæbe eller sprit. Metaloverfladerne bør aftørres hver uge med fugtige klude og derefter med tørre klude, når de har fået lov til at køle af. Brug ikke møbelpolish på nogen overflade, da dette vil medføre for tidligt slid på de underliggende metaloverflader. Sørg for at lade overfladerne tørre helt, før du forsøger at polere dem igen. Den tud, hvor øllet hældes ud af, skal rengøres hver dag mellem brug. Hvis der er rust på metaloverfladerne, kan du prøve at bruge et slibende rengøringsmiddel som f.eks. bagepulver og derefter skylle med vand.

Tip: Fjern håndtagene før rengøring

Før du begynder at gøre rent, skal du fjerne håndtagene og støvsuge dem grundigt. På den måde sikrer du, at snavset fjernes fra træet i vognen.

Efter en grundig rengøring af din barvogn i messing

En af de vigtigste ting at huske er, at barvogne i messing kræver regelmæssig vedligeholdelse. En støvsuger til hjemmet er et praktisk værktøj til rengøring af din barvogn. Dette værktøj gør ikke kun rent, men kan også bruges til dele af arbejdet, der er for store eller tunge til håndrengøring. Den vanskeligste del af vedligeholdelsen af din barvogn er en dybderengøring af de indvendige og udvendige overflader. Du bør gøre dette mindst en gang om året for at forhindre misfarvning og korrosion. Dybderengøring betyder skrubning med en skuresvamp for at fjerne snavs og skidt fra messingstængerne, håndtagene og andre udsatte metaloverflader. Det er bedst at bruge en ren vandopløsning i stedet for sæbe, fordi sæberester kan forårsage anløbning på disse overflader med tiden, hvilket får dem til at se mindre skinnende ud, end de ellers ville gøre. Du bør også tørre alle udsatte træoverflader grundigt af efter en dybderengøring samt træ, der er blevet farvet med væsker som vin eller saft, som kan skade overfladen, hvis de ikke behandles.

Det skal du vide, før du begynder at gøre rent

I modsætning til mange andre overflader er messing ikke let at rengøre med vand og sæbe. Derfor bør rengøring ske med en mild sæbe- og vandopløsning eller en opløsning, der anvender et mildt kemisk middel. Selv om nogle producenter anbefaler, at du bruger et messingrengøringsmiddel hver uge, bør du ikke stole på dette som en langsigtet løsning til at holde din vogn ren. Rengøring af din barvogn kan være tidskrævende, men det er indsatsen værd, hvis du ønsker at bevare dens skønhed og holde den flot i mange år fremover.

Trin for trin-guide til rengøring af en barvogn i messing

#1. Tag barvognen ud og smid alt det gamle, beskidte vand og snavs ud. Fjern alle tingene fra din barvogn i messing, og læg dem på en ren overflade. Tøm alt gammelt vand eller snavs, der har samlet sig i din metalvandbakke, isbakke osv. Saml alt affaldet i en stor skål eller spand (eller endda i en plastikpose), hvis du skal rengøre med en støvsuger. #2. Rengør dine krusholdere Brug varmt, sæbevand til at rengøre krusholderne med papirhåndklæder eller klude. Du kan også bruge alkoholbaserede rengøringsmidler, som vil fungere bedst til denne type materiale. En god mulighed er at blande lige dele ammoniak og blegemiddel sammen i en sprayflaske for at få en hurtig og effektiv rengøringsløsning. #3. Tør håndtagene af For at fjerne resterende snavs og skidt på dine håndtag kan du bruge våde papirservietter eller klude til at tørre hvert håndtag enkeltvis af. Husk på, at det er metalhåndtag, så du skal ikke skrubbe for hårdt, da det kan ridse dem. Du skal blot tørre hvert enkelt håndtag let af, indtil de ser skinnende og rene ud igen.

Konklusion

Nu hvor du har en barvogn i messing, vil du gerne passe på den og holde den pæn og flot. Denne vejledning viser dig, hvordan du kan rengøre din barvogn i messing i dybden og forebygge fremtidig aflejring. 1. Hvor ofte skal du dybderens din barvogn i messing Du bør dybderengøre din barvogn i messing hver 3-6 måned. Hvis du ikke er sikker på, hvornår det er tid til en dybderengøring, kan du bruge denne tommelfingerregel: Når overfladen begynder at udvikle en kedelig mat finish, eller når metallet begynder at se mat og anløbet ud, er det tid til en dybderensning. 2. Før du dybderenser din barvogn i messing Sørg for at fjerne håndtagene, inden du rengør. Dette vil forhindre eventuelle ulykker og gøre det nemmere for dig senere hen i processen. 3. Tip: Fjern håndtagene før rengøring Under din dybderengøring skal du sørge for at fjerne håndtagene først, så du ikke ved et uheld ødelægger dem eller ridser dem op, når du skal sætte dem på igen. 4. Efter dybderengøring af din barvogn i messing Efter din dybderensningsproces er det første, du bør gøre, at polere metaloverfladen grundigt med en klud og vand. Hvis der er rester tilbage på metallet, skal du bruge stål

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark