Tusindvis af danskere tager bilen på arbejde hver eneste dag – ofte helt alene uden medpassagerer, og selvom distancen fra hjemmet til arbejdspladsen sjældent er længere, end at det ikke ville tage meget mere tid at klare turen på cykel.
Det er en problematisk tendens af flere årsager, der blandt andet tæller befolkningens generelle sundhed og ikke mindst klimaets tilstand. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan gøre en forskel for dig selv og for miljøet ved at skifte bilen ud med en cykel.
Biler og deres problemer for miljøet og sundheden
Biler er en fantastisk opfindelse – de gør det nemt for os at komme fra punkt A til B og giver en vanedannende og nærmest uundværlig frihed til at gøre, hvad vi vil, når vi vil det. Men de udleder også farlige gasser, der påvirker klimaet og lokalmiljøet negativt.
Hver gang, at man vælger bilen fremfor cyklen, er man således med til at sætte fart på klimaforandringerne, samtidig med, at man bidrager til forringelsen af luftkvaliteten i sit nærmiljø. Flere studier viser, at en forringet luftkvalitet er direkte korreleret med dårligere helbred og for tidlig død.
Når man i stedet hopper på cyklen, kommer man ud og røre sig, og får altså den motion, som mange af os ikke er gode nok til at dyrke i hverdagen. Samtidig bidrager man ikke til forureningen og man slipper i øvrigt for den trafik, som de fleste spilder mange timer om året på at sidde i.
Elcyklen kan gøre det nemmere at komme afsted
Det kan være lidt usselt at tage af sted på cykel, når vejret er både koldt og vådt – og det kan vi sætte os ind i. Men vælger man en elcykel – hvilket man kan få hjælp til cykelvalg.dk – kan det blive lidt nemmere at komme afsted om morgenen.
Her får man nemlig hjælp til at træde i pedalerne, og man behøver ikke at kæmpe for at komme op og ned ad stigningerne eller cykle imod vinden. Jovist, man undgår ikke regnen, men det bliver en generelt mere behagelig forhøjelse at køre selv længere distancer.
Mange oplever, at de får et højere energiniveau, når cyklen er blevet reglen frem for undtagelsen – og så er det jo bare et plus, at man samtidig gør noget godt for miljøet og sit helbred.